لمینت
لمینت
شیشه لمینیت نسبت به شیشههای معمولی از ضریب ایمنی بیشتری برخوردار است. شیشه معمولی در اثرشکست به قطعات درشت و برنده خرد شده که میتوانند منجر به خسارات جانی و مالی عظیم گردد. شیشههای سکوریت در مقایسه با شیشههای معمولی وضعیت بهتری دارند. این شیشهها در اثر شکست به قطعات ریز و غیر برنده خرد میشوند که هیچ گونه خطر جانی ندارند اما به هر حال شیشه فرو میریزد. فلسفه پیدایش شیشههای لمینیت مرتفع نمودن این مشکل شیشه بود. در فرایند لمینیت میان دو یا چند لایه شیشه، میان لایههای پلیمری قرار گرفته و کل مجموعه تحت فشار وحرارت به صورت دائمی یکپارچه میگردند. مهمترین مشخصه شیشههای لمینیت الگوی شکست آنهاست. شیشهها در اثرضربه میشکنند اما تکههای شکسته به میان لایه چسبیده و شیشه یکپارچگی خود را حفظ مینماید.
سال ۱۹۰۳ توسط یک شیمیدان فرانسوی بنام "ادوارد بندیکناس" بصورت تصادفی اختراع شد، وی در هنگام کار در آزمایشگاه مشاهده کرد فلاسک شیشهای پوشش داده شده با نیترات سلولز(نوعی پلاستیک) بعد از شکست متلاشی نشده و قطعات شکسته شده بصورت پیوسته در کنار یکدیگرباقیماندند. شیمیدان فرانسوی از این مشاهده الهام گرفت و از آن جهت تهیه شیشه لمینت استفاده نمود. ازاین اختراع برای اولین بار در جنگ جهانی اول برای تهیه شیشه ماسک گاز استفاده شد و سپس در سال ۱۹۳۹ کمپانی فورد بکاربردن شیشه لمینت را درصنعت خودرو سازی آغاز کرد.[۲]
کاربرد این نوع شیشهها
- شیشههای ضد گلوله، ضد سرقت، ایمن در برابر زلزله.
- بانکها، بیمارستانها، استخرها، نورگیرها.
- و بطور کلی در ایمنی و امنیت حائز اهمیت است.[۳]
- سلولهای فتوولتائیک
- کف شیشهای
- شیشههای عایق صوتی
- دربهای ورودی
- دکوراسیون داخلی
- پنجره ساختمانهای تجاری و مسکونی.
مهمترین ویژگی
شیشههای لمینت، سه ویژه گی عایق حرارتی، کاهش آلودگی صوتی و امنیت را به طور یکجا در بر دارند.
در اثر ضربه شدید به هیچ وجه نمیریزد و چسبیده به طلق باقی میماند. میزان صوت عبوری از شیشه را در هر محدوده فرکانسی تا میزان مشخصی کاهش میدهند. برخی از انواع آنها از عبور حدود ۹۹ درصد از اشعه مضر فرا بنفش (UV) نور خورشید جلوگیری میکنند. مانع از کاهش تدریجی رنگ پارچهها، فرشها و مبلمان توسط نور خورشید میشوند.
شیشههای لمینت با طلقهای 3D Elastic
در ابتدا لمینیت کردن به وسیله رزین انجام میگرفت. اما به علت بروز مشکلاتی مانند جدا شدن لایههای شیشه از یکدیگر و زرد شدن شیشهها به مرور زمان، این شیوه لمینیت در اروپا و امریکا منسوخ گردید. لمینیت کردن به وسیله طلق PVB مشکلات مرتبط به لمینیت رزینی را مرتفع نمود. اما به منظور بهبود بخشیدن به ویژگیهای شیشههای لمینیت تحقیقات بر روی میان لایهها صورت گرفت و منجر به پیدایش طلقهای 3D Elastic گردید. این نوع طلقها نسبت به PVB از قدرت چسبندگی بالاتری برخوردارند و مقاومت بیشتری در برابر گرما، سرما و رطوبت از خود نشان میدهند.
مهمترین ویژگی شیشههای لمینیت با طلقهای 3D Elastic
- قابلیت کشسانی بالا (کشسان بودن بالای طلق باعث میشود تا در اثر ضربات شدید به شیشه، طلق مقاومت نموده و پاره نشود.)
- شفافیت عالی
- قدرت چسبندگی فوق العاده
- محافظت در برابر UV
- مقاومت بالا در برابر باد
- مقاومت خوب در برابر حرارت
- ضد آب
- بادوام در محیط مرطوب
- عایق صوت.
یکی از مزیتهای مهم طلقهای 3D Elastic بر PVB
این طلق با مواد گوناگون سازگار است به طوریکه به وسیله این طلق میتوان شیشهها را با موادی مانند پارچه و عکس لمینیت نمود که منجر به تولید شیشه در انواع طرحهای دلخواه با کاربری زینتی و دکوراتیو میگردد.